imipramine
ایمی پرامین یکی از داروهای ضد افسردگی سهحلقهای است که برای درمان برخی دیگر از اختلالات روانشناختی همچون اختلال هراس، فوبی اجتماعی، دردهای عصبی و همچنین در مقدار کم برای کنترل شب ادراری (شبمیزی) در کودکان بزرگتر از ۶ سال بهکار میرود.
ایمی پرامین دارویی از دسته ی ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد و معمولاً برای درمان افسردگی در بزرگسالان تجویز می شود.این دارو همچنین در درمان شب ادراری در کودکان و موارد دیگری که مربوط به افسردگی نمی باشند هم استفاده دارد .
علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و…جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند.
در ادامه با کلینیک اعصاب و روان هیربد همراه باشید.
نامهای تجاری ایمی پیرامین :
Tofranil
گروه دارویی-درمانی:
دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای
اشکال دارویی:
Tablet : 10 , 25 mg
ایمی پرامین ۱۰
ایمی پرامین 10 دارویی از دسته ی ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد و معمولاً برای درمان افسردگی در بزرگسالان تجویز می شود.این دارو همچنین در درمان شب ادراری در کودکان و موارد دیگری که مربوط به افسردگی نمی باشند هم استفاده دارد .
علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و…جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند.
ایمی پرامین ۲۵
مقدار مصرف هر دارو را پزشک تعیین می کند ولی مقدار تجویز معمول این دارو به شرح زیر است :
در درمان افسردگی :
بزرگسالان ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم ۳ تا ۴ بار در روز
سالمندان ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم در روز
کودکان ۶ تا ۱۲ سال ۱۰ تا ۳۰ میلی گرم در روز
در درمان شب ادراری
کودکان ۲۵ میلی گرم یک بار در روز یک ساعت قبل از خواب تجویز می گردد
توجه
مقدار مصرف دارو در کودکان زیر ۶ سال توسط پزشک تعیین میگردد
دوره درمان را کامل کنید
از کاهش یا افزایش میزان دارو خودداری نمایید مگر به دستور پزشک متخصص
به منظور کاهش تحریکات گوارشی داروها همراه با غذا مصرف نمایید
در صورتی که دارو را یکبار در روز قبل از خواب مصرف می کنید در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو دارو صبح زود بعد مصرف نکنید و با پزشک خود مشورت نمایید.
در صورتی که دارو را بیش از یک بار در روز مصرف می کنید مقدار فراموش شده را بلافاصله بعد از یادآوری مصرف کنید اما اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است از مصرف دوز فراموش شده و یا دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی خودداری کنید
ایمی پرامین برای معده
آیا ایمی پرامین می تواند در درمان دردهای معده تاثیر گذار باشد؟ یکی از شایع ترین بیماری هایی که بیشتر افراد در سراسر دنیا از آن رنج می برند ریفلاکس معده می باشد که با نشانه های سوزش در ناحیه قفسه سینه و گلو همراه است.
داروهایی که برای رفلاکس معده تجویز می شوند شامل:
- داروهای ضد افسردگی مانند ایمی پرامین، دوکسپین و آمی تریپتیلین
- داروهای آسم
- داروهای مسکن و خواب آور و جایگزین های استروژنی
این داروها با شل کردن دریچه بین معده و مری باعث ضعیف تر شدن اسفنکتر معده می شوند.
ایمی پرامین چیست
ایمی پرامین (با نام انگلیسی: Imipramine و نام تجاری: توفرانیل) از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای تجویزی است که با متعادل سازی ماده طبیعی خاص در مغز (انتقال دهنده های عصبی مانند نوراپی نفرین) که سطح آن در افراد مبتلا به افسردگی نامتعادل می شود عمل می کند.
این دارو همچنین با مسدود کردن اثر ماده طبیعی خاصی به نام استیل کولین روی مثانه اثر می گذارد.
ایمی پرامین برای چی خوبه
افسردگی و شب ادراری کودکان
ایمی پرامین برای چیست
ایمی پرامین یک داروی ضد افسردگی سه حلقه ای است که برای درمان علائم افسردگی استفاده میشود. این دارو گاهی اوقات برای درمان شب ادراری در کودکان ۶ سال به بالا به کار میرود.
این قرص برای درمان اختلال دو قطبی، اضطراب کودکان، شب ادراری و وسواس نیز به کار میرود. ایمی پرامین میتواند اختلال خواب را بهبود ببخشد و در کاهش اضطراب و فوبیاها نیز موثر است. دارو درمانی برای درمان افسردگی کافی نیست، اما این دارو به برطرف کردن علائم افسردگی مانند خلق پایین، بی حالی، نداشتن انگیزه، افکار خودکشی و بی حالی تا حدی کمک میکند.
ایمی پرامین قرص
ایمی پرامین برای درمان افسردگی و شب ادراری کودکان تجویز می شود.
ایمی پرامین دارویی است که برای درمان افسردگی استفاده می شود. ایمی پرامین در شب ادراری کودکان نیز مورد مصرف دارد. ایمی پرامین به فرم قرص روکش دار هم چنین فرم تزریقی یا آمپول در بازار موجود است. از قطع ناگهانی ایمی پرامین باید اجتناب کرد. از عوارض ایمی پرامین می توان به خشکی دهان و حساسیت به نور اشاره کرد.
ایمی پرامین اضطراب
ایمی پرامین هیدروکلراید داروی ضد افسردگی است که موارد مصرف گسترده ای دارد. پرمصرف ترین دارو در درمان افسردگی و اضطراب می باشد و عملکرد آن با برداشتن سرتونین و نوراپی نفرین از پایانه های پیش سیناپسی است. از ناهنجاری های ایجاد شده توسط این دارو می توان به ناهنجاریهای اسکلتی، کاهش رشد، افزایش جنین های جذبی و درمواردی تشنج و مرگ مادر را می توان نام برد. با این حال الگوی دقیق ناهنجاری های ایمی پرامین به طور دقیق مشخص نمی باشد. هدف از این تحقیق شناختن طیف دقیق ناهنجاری های ایجاد شده توسط این دارو است. نتایج نشان می دهد با افزایش دوز تزریقی، میانگین طول بدن جنین ها در گروه های تجربی به صورت معنی داری در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است. همچنین با افزایش دوز تزریقی، میانگین وزن جنین ها در مقایسه با گروه کنترل دارای اختلاف معنی داری هستند. همچنین افزایش دوز باعث افزایش تعداد جنین های جذبی گردیده است.
ایمی پرامین استرس
ایمی پرامین بر روی افسردگی، اضطراب تاثیر دارد .
ایمی پرامین امین
ایمی پرامین اسهال
داروهای شل کننده عضلانی از طریق اثرات آنتی کولینرژیک می توانند در کنترل درد سندرم روده ی تحریک پذیر به کار روند ولی بر روی سایر علایم بیماری اثر ندارند. به دلیل عوارض آنتی کولنرزیکی مصرف این داروها به صورت مداوم توصیه نمی شود و فقط در صورت نیاز باید به کار روند. درمان خط اول هیوسین و خط دوم دی سیکلومین است.داروهای ضدافسردگی 3 حلقه ای برای بیماران با درد شکمی شدید یا مداوم توصیه می شوند. این داروها( با دوز هدف خود در این اندیکاسیون) باید به مدت حداقل 3 ماه تجویز شوند(به عنوان مثال؛ آمی تریپتلین mg 50 ). ضدافسردگی های 3 حلقه ای با آمین نوع دوم(نورتریپتلین و دزیپرامین) بهتر از آمین های نوع سوم(آمی تریپتیلین و ایمی پرامین) تحمل می شوند. آمین های نوع سوم عوارض آنتی کولینرژیک نظیر خواب آلودگی، خشکی دهان، احتباس ادرار و افزایش وزن بیشتری دارند.
ایمی پرامین بهتر است یا سرترالین
ایمی پرامین و سرترالین جزو داروهای سه حلقه ای هست که اثرات مشابهی دارند و در یگ گروه هستند .
آیا ایمی پرامین اعتیاد آور است
بله ایمی پرامین جزو داروهای اعتیاد آور می باشد .
ایمی پرامین زود انزالی
در بررسی قرص کلومیپرامین ۲۵ برای زود انزالی باید بگوییم این دارو در صورت نیاز جهت تاخیر انزال در آقایانی که انزال سریع دارند استفاده میشود.
اگر چه فقط حدود نیمی از آقایان به این رژیم درمانی پاسخ میدهند بنابراین دانستن پتانسیل پاسخدهی بیمار به رژیم درمانی قبل از شروع درمان مفید است.
مطالعهی کنونی تلاش میکند فاکتورهای مقایسهای که ممکن است پیشبینی پاسخدهی یا عدم پاسخدهی بیمار را به کلومیپرامین را میسر میکند، شناسایی کند. متغیرهای مرتبط با انزال سریع در ۲۳ مرد مبتلا به انزال زودرس که به کلومیپرامین پاسخ داده بودند، بررسی شد.
بررسی نشان داد که سه فاکتور باید قبل از درمان بررسی شوند:
۱_ زمان وقوع اولین انزال
۲_ رضایت جنسی کلی
۳_ دفعات انزال در هر هفته
ارزیابی این موارد به طرز چشمگیری پیشبینی پاسخدهی به این رژیم درمانی را مقدور میسازد؛ به ویژه در آقایانی که انزال سریع دارند و زمان وقوع انزال اولیهی آنها ۶۰ ثانیه، میزان رضایت جنسی گزارش شده توسط خود فرد ۵ یا بیشتر (در یک ارزیابی ۷ نمرهای) و تعداد انزال ۲ بار یا بیشتر در هفته میباشد با احتمال بیشتری به درمان با ۲۵ میلیگرم کلومیپرامین در صورت نیاز سود میبرند.
ایمی پرامین و اضطراب
ایمی پرامین برای اضطراب خوب است .
ایمی پرامین و اشتها
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند
ایمی پرامین و استبرا
ایمی پرامین و آسنترا جزو داروهای سه حلقه ای هست که اثرات مشابهی دارند و در یگ گروه هستند .
ایمی پرامین خواب آور است
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند.
آیا ایمی پرامین باعث چاقی میشود
بله . این دارو اثرات افزایش اشتها دارد که ممکن است به چاقی منجر شود .
آمپول ایمی پرامین
این دارو در دو شکل قرص و آمپول موجود است
آیا ایمی پرامین باعث ریزش مو میشود
داروهای ضدافسردگی مانند کلومی پرامین ممکن است باعث ریزش مو شود .
فرق ایمی پرامین و آمی تریپتیلین
آمی تریپتیلن و نورتریپتیلن ، هر دو، در کاهش علائم بیماران IBSبا غلبه اسهال و درد شکم موثر می باشند و تفاوتی در اثرات این دو دارو در این بیماران وجود ندارد
ایمی پرامین برای کودکان
شب ادراری یکی از شایع ترین و پیچیده ترین مشکلات کودکان است. با توجه به متفاوت بودن موفقیت درمانی، عوارض و سهولت مصرف ایمی پرامین تجویز می شود .
ایمی پرامین برای دندان درد
آمی تریپ تیلین از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و دارای محل های اتصال در جوار کانال های سدیم سلول های عصبی است که می تواند با گیرنده های داروهای بی حس کننده موضعی هم پوشانی (orerlap) داشته باشد. این مطالعه به اثرات آمی تریپ تیلین بصورت ژل را در تکمیل بی حسی دندان هایی که به روش معمول به بی حسی جواب نمی دهد، می پردازد.
مواد و روش ها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 56 بیمار که علیرغم بی حسی موضعی هنگام ایجاد حفره اندودنتیکس همچنان درد داشتند انجام شد. تمام بیماران از نظر بیماری های سیستمیک بررسی و سلامت آنها مورد تایید قرار گرفت. حداکثر 2 کارپول لیدوکائین %2 با اپی نفرین 1.80000 در بیماران استفاده شد. پس از در معرض قرار گرفتن پالپ، با کمک سرنگ مربوطه حداکثر 0.2 میلی لیتر ژل %2 آمی تریپتیلین با ژل دارونما (پلاسبو) در فضای ایجاد شده روی پالپ اضافه گردید و براساس معیار VAS، شدت درد، در دقایق صفر (قبل از تجویز)، یک، سه، پنج، هفت و نه دقیقه پس از مصرف دارو ثبت گردید.
یافته ها: در گروه آمی تریپ تیلین شدت درد قبل از کار نسبت به دقیقه 9 پس از درمان حدود %92.5 کاهش داشته است در حالی که گروه پلاسبو فقط %13.5 کاهش داشته است که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). همچنین کاهش درد در گروه آمی تریپ تیلین در مقاطع زمانی مختلف از نظر آماری معنی دار بود. به عبارت دیگر میانگین شدت درد از 8.60 در دقیقه صفر به 0.65 در دقیقه 9 رسید (P<0.01).
نتیجه گیری: آمی تریپ تیلین می تواند سبب تقویت آثار بی حس کننده های موضعی شود و احتمالا این به دلیل شباهت اثر آن با بی حس کننده ها روی کانال های سدیمی است . لذا نقش موثری جهت تکمیل اثرات بی حس کننده های موضعی می تواند داشته باشد.
ایمی پرامین برای تکرر ادرار
بله موثر است و تجویز می شود .
ایمی پرامین برای زود انزالی
بله موثر است و تجویز می شود .
ایمی پرامین برای خواب
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند
ایمی پرامین برای ترک اعتیاد
بله تاثیر دارد .
ایمی پرامین پروستات
قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک مشورت نمایید
1-در صورت سابقه حساسیت به این دارو و یا و سایر داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای کاربامازپین ، ماپروتیلین و ترازودون و حساسیت به مواد غذایی مواد محافظ و رنگ ها
۲ در صورت مصرف هر نوع داروی دیگر (چه با نسخه چه بدون آن)
3-در صورت ابتلا به بیماری آسم اختلالات قلبی عروقی اختلالات خونی افسردگی تشنج (صرع) بزرگی پروستات، ادرار کردن سخت بیماریهای کبدی کلیوی ، پرکاری غده تیروئید ، گلوکوم( افزایش فشار داخل چشم) مشکلات گوارشی فشار خون بالا و اعتیاد به الکل
4-قبل از انجام تست های پزشکی به ویژه در بیماریهای دیابتی
5-در صورت نیاز به انجام هرگونه عمل جراحی معالجات دندانپزشکی و یا درمان اضطراری هنگام تغییر وضعیت ناگهانی از حالت خوابیده یا نشسته احتیاط کنید
-جهت بررسی پیشرفت درمان مرتب به پزشک مراجعه نمایید.
-از قطع یکباره مصرف دارو خودداری کنید قطع مصرف دارو باید به تدریج و تحت نظر پزشک انجام گیرد.
-اثرات دارو ممکن است ۳-۷ روز پس از قطع مصرف دارو بروز نماید.
ایمی پرامین پارس دارو
ایمی پرامین پانیک
داروهای ضد افسردگی که برای درمان اختلال پانیک مورد استفاده قرار می گیرد شامل داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای ، داروهای اختصاصی بازدارنده ی بازجذب سروتونین (ُُُُ SSRI) و داروهای بازدارنده ی مونو امین اکسیدها (MAOI) می باشد . داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای شامل داروهایی مانند داروی ایمی پرامین و داروی آمی تریپ تیلین می باشد
ایمی پرامین پماد
ایمی پرامین 10 ویکی پدیا
ایمی پرامین ویکی پدیا
ایمی پرامین و پروپرانول
ایمی پرامین و پانیک
ایمی پرامین برای پانیک
داروهای ضد افسردگی که برای درمان اختلال پانیک مورد استفاده قرار می گیرد شامل داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای ، داروهای اختصاصی بازدارنده ی بازجذب سروتونین (ُُُُ SSRI) و داروهای بازدارنده ی مونو امین اکسیدها (MAOI) می باشد . داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای شامل داروهایی مانند داروی ایمی پرامین و داروی آمی تریپ تیلین می باشد
پروپرانول ایمی پرامین
ایمی پرامین تداخل دارویی
ایمی پرامین با مهارکنندههای MAO تداخل دارویی جدی ایجاد میکنند، این تداخل ممکن است حتی منجر به مرگ شود، همراه با داروی ایمی پرامین از مهارکنندههای MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid) ، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine) ، پروکاربازین (procarbazine)، راساژیلین (rasagiline)، سلژیلین (selegiline) ، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)) استفاده نکنید. اکثر مهارکنندههای MAO حتی نباید تا 2 هفته قبل از شروع استفاده از داروی ایمی پرامین ، استفاده شوند.
ایمی پرامین تکرر ادرار
ایمی پرامین قرص های ضد تکرر ادرار است .
ایمی پرامین تاخیری
بله باعث تاخیر در انزال می شود .
ایمی پرامین تزریقی
فرم طولانی مدت برای تزریق به عضله نیز موجود است. برای درمان برخی دیگر از اختلالات روانی مانند فوبیا اجتماعی، دردهای عصبی و همچنین در مقدار کم برای کنترل شب ادراری (شبمیزی) در کودکان بزرگتر از ۶ سال بهکار میرود.
ایمی پرامین و تپش قلب
یکی از عوارض مصرف ایمی پرامین درد قفسه سینه یا بدتر شدن درد قفسه سینه، تپش قلب و یا لرزش قفسه سینه می باشد.
ایمی پرامین و تداخل دارویی
ایمی پرامین با مهارکنندههای MAO تداخل دارویی جدی ایجاد میکنند، این تداخل ممکن است حتی منجر به مرگ شود، همراه با داروی ایمی پرامین از مهارکنندههای MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid) ، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine) ، پروکاربازین (procarbazine)، راساژیلین (rasagiline)، سلژیلین (selegiline) ، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)) استفاده نکنید. اکثر مهارکنندههای MAO حتی نباید تا 2 هفته قبل از شروع استفاده از داروی ایمی پرامین ، استفاده شوند.
ایمی پرامین و تهوع
قرص ایمی پرامین برای حالت تهوع و استفراغ; دل درد; اسهال; گرفتگی و درد معده نیز تجویز می شود .
ایمی پرامین عوارض جانبی
تهوع , خشکی دهان , افزایش تعداد ضربان قلب , استفراغ , تاری دید , بثورات جلدی , کهیر , افزایش فشارخون , آریتمی قلبی , تپش قلب , اضطراب , سردرگمی , الکتروکاردیوگرام غیر طبیعی , سکته قلبی , خونریزی زیر پوستی , کاهش فشارخون وضعیتی , توهم
جایگزین ایمی پرامین
همه داروی سه حلقه ای TCA
قرص ایمی پرامین برای چیست
اضطراب پانیک شب ادراری و افسردگی
جذب ایمی پرامین
ایمی پرامین جذب گوارشی خوبی دارد
ایمی پرامین چه قرصی است
ایمی پرامین چاق کننده است
ایمی پرامین چاق میکند
ایمی پرامین چه قرصیه
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند
ایمی پرامین چه نوع دارویی است
ایمی پرامین چاقی
داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند
مکانیسم عمل ایمی پرامین ۱۰ :
موارد مصرف ایمی پیرامین 10 :
ضد افسردگی، ضد درد مزمن، شب ادراری کودکان، پرخوری عصبی
دوزبندی در بزرگسالان:
الف) افسردگی، اضطراب، درد نوروژنیک.
بزرگسالان: ابتدا، مقدار mg/day 100-75 در مقادیر منقسم از راه خوراکی یا تزریق عضلانی مصرف میشود. سپس، مقدار ۵۰-۲۵ میلیگرم به مقدار قبلی افزوده میشود تا حداکثر به مقدار ۲۰۰ میلیگرم برسد. در بعضی از بیماران میتوان با مقادیر کمتر (۲۵ میلیگرم از راه خوراکی) شروع و سپس به تدریج مقدار ۲۵ میلیگرم یک روز در میان اضافه کرد. حداکثر مقدار مصرف mg/day 300 است. تمام مقدار تجویز شده را میتوان به هنگام خواب مصرف کرد(تزریق عضلانی استفاده میشود). حداکثر مقدار مصرف برای بیماران سرپایی mg/day 200، بیماران بستری mg/day 300 ، و بیماران سالخورده mg/day 100 است. در کهنسالان از دوز ۱۰ میلیگرم آغاز نموده در صورت نیاز به ۳۰ الی ۴۰ میلی گرم در روز افزایش داده می شود. حداکثر دوز در این گروه ۱۰۰ میلیگرم است.
ب) شب ادراری کودکان.
کودکان شش ساله و بزرگتر: از راه خوراکی، مقدار mg/day 75-25 یک ساعت قبل از خواب مصرف میشود.
عوارض جانبی:
خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، یبوست، تاری دید
داروﻫﺎی ﺿﺪ اﻓﺴﺮدﮔﻲ ﺣﻠﻘـﻪای، ﻋﻮارﺿـﻲ ﻣـﺮﺗﺒﻂ ﺑـﺎ دوز دارو دارﻧـﺪ.
اﻳـﻦ داروﻫـﺎ وﺳـﻴﻊ اﻟﻄﻴﻒ ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻲ ﺗﻌﺎدل زﻳﺎد آﻧﻬﺎ ﺑﺎ ﮔﻴﺮﻧﺪهﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺳﺖ؛ ﻛﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺿﺪ اﻓﺴـﺮدﮔﻲ و ﻧﻴﺰ ﺗﺎﺛﻴﺮات ﺟﺎﻧﺒﻲ آﻧﻬﺎ اﺳﺖ.
داروﻫﺎی ﺳﻪ ﺣﻠﻘﻪای ﮔﻴﺮﻧﺪهﻫﺎی ﻣﻮﺳﻜﺎرﻳﻨﻲ، ﻫﻴﺴـﺘﺎﻣﻴﻨﻲ و آﻟﻔـﺎ – آدرﻧﺮژﻳــﻚ را ﻣﺴــﺪود ﻣــﻲﻛﻨﻨــﺪ و ﻣﻮﺟــﺐ ﻣﺸــﻜﻼت ﻗﻠﺒــﻲ، ﻋــﻮارض آﻧﺘــﻲ ﻛﻮﻟﻴﻨﺮژﻳــﻚ، آﻧﺘــﻲ ﻫﻴﺴﺘﺎﻣﻴﻨﻲ، ﻛﺎﻫﺶ آﺳﺘﺎﻧﻪ ﺗﺸﻨﺞ، اﺧﺘﻼل ﺟﻨﺴﻲ، اﻓـﺰاﻳﺶ ﺗﻌﺮﻳـﻖ و ﺗﻮﻣـﻮر ﻣـﻲﺷـﻮد.
اﻳـﻦ ﻋـﻮارض داروﻫﺎی ﺳﻪ و ﭼﻬﺎر ﺣﻠﻘﻪای ﻣﻌﻤﻮﻻً ﭘﺬﻳﺮش آﻧﻬﺎ را ﻛﻤﺘﺮ از ﻣﻬـﺎر ﻛﻨﻨـﺪهﻫـﺎی اﻧﺘﺨـﺎﺑﻲ ﺳـﺮوﺗﻮﻧﻴﻦ (SSRI) و دﻳﮕﺮ داروﻫﺎی ﺿﺪ اﻓﺴﺮدﮔﻲ ﺟﺪﻳﺪ ﻣﻲﻛﻨﺪ.
ﺑﻪ ﻫﺮ ﺣﺎل، ﺑﻴﻤﺎران زﻳﺎدی از اﻳﻦ داروﻫﺎ ﺑﻪ ﺷﻜﻠﻲ اﻳﻤﻦ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ .
اﻧﺘﺨﺎب اﻳﻦ داروﻫﺎ ﺑﺮ اﺳﺎس ﺗﺎﺛﻴﺮات ﺟﺎﻧﺒﻲ آﻧﻬﺎ اﻧﺠﺎم ﻣـﻲﺷـﻮد. داروﻫـﺎی ,Amitriptyline Trimipramine, Imipramine, Doxepin, Clomipramine ﺑﻴﺸـﺘﺮﻳﻦ ﻋـﻮارض ﺟـﺎﻧﺒﻲ را دارﻧـﺪ.
داروﻫﺎی Nortriptyline، Desipramine ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﭘﺬﻳﺮش را دارﻧﺪ .اﻓﺴﺮدﮔﻲ ﺧﻮد ﺑﺎﻋـﺚ ﻋﻮارﺿـﻲ از ﻗﺒﻴﻞ ﺳﺮدرد، ﻳﺒﻮﺳﺖ و ﺧﻮاب آﻟﻮدﮔﻲ ﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﻫﻨﮕﺎم ارزﻳﺎﺑﻲ ﻋـﻮارض دارو ﺑـﻪ ﺧـﺎﻃﺮ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ.
قرص ایمی پرامین
- ۰۰/۰۹/۰۲
- ۱۲۵ نمایش